Verschillende soorten massage olie

Niets beter dan je te ontspannen met een heerlijke massage. Bij masseren zijn er een aantal technieken die men kan toepassen en een aantal massage oliën met elk een ander effect die men kan gebruiken.

Er zijn ondertussen veel van massageoliën op de markt. Elke olie heeft zo zijn eigen effect. Vandaar dat de keuze van de olie nogal van belang is. Oliën helpen de huid regenereren en leveren waardevol vocht op waardoor een beschermend laagje voor de huid wordt aangebracht. Om dit effect te behalen moeten de oliën echter wel onverzadigde zuren, plantaardige weekmakers( lipiden en collageen) en vitaminen bevatten.

Amandelolie is een olie die mild is voor de huid. Het is een ideale basisolie en heeft geen sterke geur af waardoor het leuk werken is met deze olie omdat het andere esoterische geuren in de ruimte niet zal overtreffen.

Jojobaolie is een olie die goed absorbeert in de huid. Deze olie verkrijgt men uit de jojobastruik. Die struik komt vooral voor in Mexico en Australië en het product behoort tot de beste huidverzorgingsmiddelen omdat het rijk aan vitaminen is en veel minerale stoffen bevat. Het levert dus veel vocht op en maakt de huid glad. Ook deze olie kan als basisolie dienen aangezien ze geen geur afgeeft.

Avocado-olie maakt een ruwe huid zacht en bevat nogal wat voedingsstoffen. Indien men droge huid heeft, is deze olie eveneens een aanrader.

olie, massage, masseren, massage olie, oliën, soorten
Lees alles over Producten
Eefje Verschuren
Bron: Hoeveel olie verbruik jij? Permalink

Andere artikelen

Het isoleren van uw woning is erg belangrijk. Er gaat minder warmte verloren en daardoor bespaart u ... [...]
Bent u op zoek naar een andere woning maar twijfelt u over kopen of huren? Beide opties brengen zowe... [...]
Olijfolie bestaat het grootste deel uit vetten, onverzadigde en enkelvoudige vetten. Ons cholesterol... [...]
Het kopen van een tweedehands auto is altijd een spannende gebeurtenis, zeker als je zelf weinig ver... [...]
Verschillende soorten glijmiddel Er zijn 3 meest voorkomende soorten glijmiddel. Hieronder all... [...]