Afvallen Met Gezonde Oliën? Neem Olijfolie.

Olijfolie bestaat het grootste deel uit vetten, onverzadigde en enkelvoudige vetten. Ons cholesterolgehalte word op pijl gehouden door vetzuren. Cholesterol zorgt ervoor dat onze cellen en ons hormoonhuishouding in het lichaam in orde is. Je lichaam moet dus cholesterol hebben, maar let op dat het cholesterol gehalte niet te hoog wordt, daarvan kan je hart- en vaatziekten krijgen. De conclusie is toch dat olijfolie goed voor je is!

Omega 3 & 6


Je hebt er ooit wel is van gehoord, Omega 3 & 6 vetzuren. Deze vetzuren heeft je lichaam gewoon nodig, je lichaam maakt ze niet zelf aan, maar wehebben ze wel nodig en laat er in olijfolie toevallig omega 3 & 6 vetzuren zitten.

Vitaminen:


In olijfolie zit een hoog gehalte vitamine E (tocoferol).Vitamine E is een antioxidant die in het lichaam je cellen en weefsels beschermt. Het beschermt je dan tegen schadelijke bestanden en andere onbevoegde indringers. Ook vertraagd Vitamine E het verouderingsproces en verminderd de kans op kanker. Vitamine E wordt opgenomen in je lever, net als vitamine A, D & K. Dit betekend dat je het niet dagelijks hoeft in te nemen, totdat je lichaam er om vraagt.

Natuurlijke antioxidanten:

Er zitten ook natuurlijke antioxidanten in, zoals Oleocanthal. Oleocanthal werkt tegen pijn en infecties. ydroxytyrosol beschermt je tegen agressieve moleculen.

Ongeraffineerde olie:

Olijfolie is de enigste olie die niet wordt geraffineerd maar wordt geperst.

Ook wordt olijfolie niet verhit of met chemische hulpmiddelen behandeld.

Dit heeft ook gelukkig mee te maken dat de olijfolie alleen maar beter wordt in kwaliteit.

Olijfolie goed voor:

olijfoliën voor bakken en braden
dressings,  salades, pasta, tapenade en koude sauzen
als medicijn voor insectenbeten
huidverzorging
haarverzorging

Olijfolie en afvallen:

Je zou denken dat olijfolie een echte dikmaker is omdat het rijk aan vetten en calorierijk is. Maar dat is niet waar, het lichaam verbrand juist olijfolie gemakkelijk en de vetzuren houden
je cholesterol op een goed pijl met gezonde waarden. Voor lekker smeuïge en gezonde maaltijden, mag olijfolie absoluut niet ontbreken. En het helpt tevens bij het afvallen. Dus waarom nog jezelf afvragen om olijfolie te gebruiken? Het is goed voor je lichaam en maakt sommige maaltijden nog net iets lekkerder.

Lees alles over Producten
Bron: Permalink

Andere artikelen

Het isoleren van uw woning is erg belangrijk. Er gaat minder warmte verloren en daardoor bespaart u ... [...]
Bent u op zoek naar een andere woning maar twijfelt u over kopen of huren? Beide opties brengen zowe... [...]
Het kopen van een tweedehands auto is altijd een spannende gebeurtenis, zeker als je zelf weinig ver... [...]
Verschillende soorten glijmiddel Er zijn 3 meest voorkomende soorten glijmiddel. Hieronder all... [...]
Bescherming buiten Waarop een beits of houtolie gebruikt worden zijn: tuinhuizen, schutti... [...]