Huren of kopen?

Bent u op zoek naar een andere woning maar twijfelt u over kopen of huren? Beide opties brengen zowel voor- als nadelen met zich mee. Deze worden in dit artikel uitgebreid besproken. Mocht dit niet voldoende duidelijkheid geven, dan helpt Makelaar-advies.nl u graag bij het maken van gegronde keuze. Aan de hand van een leuke infographic kunt u een aantal vragen beantwoorden die er uiteindelijk op moeten wijzen of u beter kunt kopen of huren.

Een woning kopen

59% van de huishoudens in Nederland woont in een koophuis. Je kunt het dan ook volledig aanpassen aan uw eigen wensen. Mits het natuurlijk geen drastische veranderingen zijn waar eerst een bouwvergunning voor aangevraagd moet worden. Ook zijn de hypotheeklasten stabiel, als u de rente voor langere periode heeft vastgezet. Ook bouwt u vermogen op door het aflossen van de lening.

Wel is verhuizen moeilijker wanneer u kiest voor het kopen van een woning. Het is ten slotte uw eigendom en het verkopen kan tegenvallen of de woning kan in waarde dalen waardoor u genoodzaakt bent het met een schuld te verkopen. Ook wanneer u uw rente niet heeft vastgezet kunnen de woonlasten over de jaren variëren, naarmate de rente stijgt of daalt.

Een woning huren

Als huurder heeft u wettelijke huurbescherming. Dat betekent dat de verhuurder niet zomaar het huurcontract kan opzeggen. Ook kunt u in sommige gevallen huursubsidie aanvragen, daarvoor moet u wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Verder kunt u veelal u huurcontract op relatief korte termijn opzeggen. U bent niet afhankelijk van de situatie op de huizenmarkt. Tot slot bent u niet verantwoordelijk voor (groot) onderhoud aan de woning. Dat moet de eigenaar of verhuurder doen.

Wel heeft u minder vrijheid om de woning volledig naar uw eigen wens aan te passen. Ook kunt u (jaarlijks) te maken krijgen met huurverhoging en bouwt u geen vermogen op in de vorm van het huis.

Bovenstaande infographic kan u helpen bij het maken van de juiste keuze, of u beter kunt huren of toch kopen.

Lees alles over
Sofie
Bron: Hoeveel olie verbruik jij? Permalink

Andere artikelen

Het isoleren van uw woning is erg belangrijk. Er gaat minder warmte verloren en daardoor bespaart u ... [...]
Olijfolie bestaat het grootste deel uit vetten, onverzadigde en enkelvoudige vetten. Ons cholesterol... [...]
Het kopen van een tweedehands auto is altijd een spannende gebeurtenis, zeker als je zelf weinig ver... [...]
Verschillende soorten glijmiddel Er zijn 3 meest voorkomende soorten glijmiddel. Hieronder all... [...]
Bescherming buiten Waarop een beits of houtolie gebruikt worden zijn: tuinhuizen, schutti... [...]