Dakkapel isoleren

Het isoleren van uw woning is erg belangrijk. Er gaat minder warmte verloren en daardoor bespaart u geld op uw energierekening en verhoogt u uw wooncomfort. Dit geldt ook voor de dakkapel, hier kan veel warmte verloren gaan wanneer deze niet goed geïsoleerd is.

Besparen

Het eerste voordeel van deze soort isolatie, is dat dakkapel isolatie erg effectief is. U kunt direct een flink bedrag besparen wanneer u de isolatie op de juiste manier aan laat brengen. Het isoleren van een dakkapel kan een gevaarlijke klus zijn, dus het uitbesteden ervan wordt daarom aangeraden.

Doordat de warmte in een huis automatisch opstijgt verliest u veel warmte wanneer uw dak niet goed geïsoleerd is. Een goed geïsoleerde dakkapel zorgt ervoor dat de warmte in de winter beter binnen blijft en hierdoor is uw energieverbruik lager. Ook houdt het in de zomer de warmte buiten. Bij het aanbrengen van isolatie op een dakkapel wordt er heel vaak gekozen een gloednieuwe dakkapel. Dit betekent dat u geld bespaart op de energierekening en tegelijkertijd een mooie, nieuwe dakkapel op uw dak heeft.

Kosten

Een ander voordeel van dakkapel isolatie, is dat deze isolatie niet duur is. U betaalt 3000 tot 6000 euro inclusief de plaatsing en 21% btw, maar hier krijgt u wel een nieuwe dakkapel voor. Kiest u er toch voor om de huidige dakkapel te laten isoleren, dan maakt dit vaak deel uit van renovatie. Renoveren is ongeveer 25% tot 50% goedkoper dan nieuw laten plaatsen.

Wooncomfort

Het laatste voordeel is dat uw wooncomfort flink omhoog gaat als u uw dakkapel laat isoleren. U zult minder last hebben van tocht en temperatuurwisselingen in huis. Zo blijft een ruimte in de winter door isolatie beter warm en in de zomer juist langer koel. Daarnaast hebt u met goede isolatie ook minder last van geluidsoverlast. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verkeersgeluiden, maar ook aan een regenbui op het dak van uw dakkapel.

Bent u van plan uw dakkapel te laten isoleren of kiest u voor een compleet nieuwe? U doet er goed aan om niet de eerste de beste bedrijf te kiezen, maar verschillende te vergelijken. Via isolatie-tips.nl kunt u vrijblijvend in contact komen met specialisten bij u in de buurt!

dakkapel, isoleren
Lees alles over Huis
Eefje Verschuren
Bron: Hoeveel olie verbruik jij? Permalink

Andere artikelen

Bent u op zoek naar een andere woning maar twijfelt u over kopen of huren? Beide opties brengen zowe... [...]
Olijfolie bestaat het grootste deel uit vetten, onverzadigde en enkelvoudige vetten. Ons cholesterol... [...]
Het kopen van een tweedehands auto is altijd een spannende gebeurtenis, zeker als je zelf weinig ver... [...]
Verschillende soorten glijmiddel Er zijn 3 meest voorkomende soorten glijmiddel. Hieronder all... [...]
Bescherming buiten Waarop een beits of houtolie gebruikt worden zijn: tuinhuizen, schutti... [...]