Beits of houtolie?

Bescherming buiten

Waarop een beits of houtolie gebruikt worden zijn: tuinhuizen, schuttingen, vlonders, houten meubelen en nog veel meer houten toepassingen voor buiten. Door het aanbrengen van buitenbeits beschermt u het hout tegen regen, kou en de zon. Ook geeft u het te behandelen oppervlak de kleur van uw keuze, een kleur die mooi bij uw tuin past. Na het aanbrengen van de beschermlaag is het hout goed beschermd voor vele aantal jaren.

U kunt tuinhout behandelen dat blank is, industrieel geïmpregneerd is of dat al eerder een behandeling heeft gehad. Over het algemeen geldt de regel hoe donkerder het pigment is, hoe beter de beits of houtolie beschermd tegen schadelijke UV-stralingen van de zon.

Over houtolie

Houtolie is net als beits een vloeistof die ontwikkeld is om tuinhout te beschermen. De olie dringt diep door in het hout, voedt en beschermd het van binnenuit. Er ook houtolie te verkrijgen in diverse pigmenten. Hierdoor heeft ook houtolie als bijkomende functionaliteit dat het uw tuinhout de kleur van uw wens geeft!

Over buitenbeits

Buitenbeits kan op een behandeld oppervlak aangebracht worden zonder een grondverf te gebruiken. Een belangrijke eigenschap is dat het doordringt in het hout en vochtregulerend is. Dit betekent dat het hout optimaal behandeld wordt waarbij het nog wel kan ademen. Dit kan het hout niet wanneer er bijvoorbeeld gebruik gemaakt wordt van een grondverf en lak. Het hout kan daarna op een natuurlijke manier werken zonder dat de beschermende laag daardoor schade oploopt. Daarbij blijft bij de transparante versies van de beits de houtnerf zichtbaar, wat een fraaie levendigheid in het uiterlijk oplevert.

Het verschil tussen beits en houtolie

Het verschil tussen beits en houtolie wordt steeds kleiner. Beiden dringen ze door in hout en beschermen het vervolgens van binnenuit. Ook zijn ze beiden leverbaar in verschillende transparanten en dekkende varianten. Het grote verschil was dat het de beits een film op het hout achterliet en de houtolie niet, maar door de toevoeging van de pigmenten is dat inmiddels niet meer het geval. Het verschil zit hem in de bescherming. Beits geeft net iets meer bescherming aan het hout tegen vervuiling, vochtigheid en de weersomstandigheden. Houtolie laat daarentegen het behandelde hout op de meest natuurlijke manier tot zijn recht komen en beïnvloed de natuurlijke werking het minste.

Daarnaast is houtolie vaak biologisch beter afbreekbaar dan beits.

 

houtolie, verven, verschil, beits, olie
Lees alles over Gebruik
Eefje
Bron: Hoeveel Olie Verbruik Jij Permalink

Andere artikelen

Het isoleren van uw woning is erg belangrijk. Er gaat minder warmte verloren en daardoor bespaart u ... [...]
Bent u op zoek naar een andere woning maar twijfelt u over kopen of huren? Beide opties brengen zowe... [...]
Olijfolie bestaat het grootste deel uit vetten, onverzadigde en enkelvoudige vetten. Ons cholesterol... [...]
Het kopen van een tweedehands auto is altijd een spannende gebeurtenis, zeker als je zelf weinig ver... [...]
Verschillende soorten glijmiddel Er zijn 3 meest voorkomende soorten glijmiddel. Hieronder all... [...]